Mijn passie voor ruimtelijke vormgeving werd al snel duidelijk. Als klein meisje maakte ik de onwaarschijnlijkste plattegronden van mijn toenmalige droomhuizen. Deze drang om iets nieuws te creëren, om een eenheid vorm te geven en een visueel verhaal te vertellen werd gevoed tijdens mijn studies. 

 

Na een goede basis op het Hout- en Meubileringscollege in Rotterdam ben ik verder gaan studeren op Academie Artemis in Amsterdam. Hier leerde ik concepten ontwikkelen vanuit een maatschappelijke vraagstelling en vond ik het heel interessant om verbanden te leggen en het verschil te kunnen maken met ruimtelijke vormgeving. Van zwevende huisjes tot festival terreinen. Na 2 diploma’s en daaropvolgend 2,5 jaar in vast dienstverband gewerkt te hebben als ruimtelijk ontwerper voor de horeca branche, ben ik begin 2020 in het diepe gesprongen en gestart als zelfstandig tekenaar en ontwerper.

De belangrijkste reden voor deze stap was dat ik mezelf breder wilde gaan ontwikkelen in zowel het visualiseren, ontwerpen en het ondernemerschap.

 

Ten eerste wilde ik meer gaan tekenen, iets waar ik veel energie uit haal, wat elke keer weer terug op mijn pad komt en mijn interesse wekt. Van illustratie tot fotorealistische render, met elk beeld wil ik je een verhaal vertellen.

Daarnaast ben ik gefascineerd geraakt door de kracht van ruimtelijke vormgeving. Na oriëntatie en gesprekken met inspirerende collega’s kwam ik in contact met de filosofie van Biophilic Design: De verbinding met de natuur toepassen in ruimtelijke vormgeving. Wat onder andere zorgt voor een positief effect op de gezondheid, welzijn, creativiteit en productiviteit. Het is zo mooi dat we allemaal in basis deze behoefte hebben, wat ons dus ongeforceerd bij elkaar en dichter bij de natuur brengt.

 

Dat is naar mijn mening wel het beste wat je uit een ruimte kunt halen! 

Claudia Berndsen

ruimtelijk concept - ontwerp - visualisatie & illustratie